Отворање на изложбата во Дубровник

Отворање на изложбата во Дубровник

На 29 јануари, 2018 година, изложбата „Изгубениот сефардски свет од западен Балкан“ беше отворена во хрватскиот град, Дубровник. Изложбата ја отвори Едвард Серота во присуство на 50 наставници од основно и средно образование. Исто така беа присутни и...

Прочитај повеќе
Отворање на изложбата во Белград

Отворање на изложбата во Белград

Импресии од отворањето на изложбата на Центропа „Изгубениот сефардски свет од западен Балкан“ на 15 март во Белград. Изложбата се одржа во детскиот културен центар во Белград, во соработка со српското Министерство за образование, поддржано од ИХРА и...

Прочитај повеќе
Отворање на изложбата во Сараево

Отворање на изложбата во Сараево

На 20 октомври 2017 година, во историскиот музеј на Босна и Херцеговина беше отворена новата изложба на Центропа, „Изгубениот сефардски свет на западен Бакан“. Изложбата ќе остане во...

Прочитај повеќе