Отворање на изложбата во Дубровник

Отворање на изложбата во Дубровник

На 29 јануари, 2018 година, изложбата „Изгубениот сефардски свет од западен Балкан“ беше отворена во хрватскиот град, Дубровник. Изложбата ја отвори Едвард Серота во присуство на 50 наставници од основно и средно образование. Исто така беа присутни и Лоранда Милетиќ...
Отворање на изложбата во Ниш, Србија

Отворање на изложбата во Ниш, Србија

На 17 април, 2018 година изложбата „Изгубениот сефардски свет“ беше отворена во Ниш, Србија. Изложбата беше прикажана во свечената сала на првата нишка граматичка гимназија „Стефан Сремац“. Училиштето е лоцирано во зграда од 19 век, која е под владина заштита. Се...
Отворање на изложбата во Скопје

Отворање на изложбата во Скопје

На 25 јануари, 2018 година, македонската верзија на изложбата „Изгубениот сефардски свет на западен Балкан“ беше отворена во Министерството за надворешни работи во Скопје. На сликите можете да ги видете учениците на наставничката Даниела Штерјова која е наставник по...
Отворање на изложбата во Сараево

Отворање на изложбата во Сараево

На 20 октомври 2017 година, во историскиот музеј на Босна и Херцеговина беше отворена новата изложба на Центропа, „Изгубениот сефардски свет на западен Бакан“. Изложбата ќе остане во музејот две недели, а потоа ќе патува низ Босна и Херцеговина, Хрватска, Србија и...